Bjarne Nielsen i Ringkøbing lancerer bilkøb på nettet

Foto: Bjarne Nielsen.
Profilbillede

Bilhuset Bjarne Nielsen i Ringkøbing lancerer nu onlinesalg af brugte biler. Tiltaget har potentiale og er kommet for at blive, men vil kræve tilvænning fra kunderne, vurderer Digital Handel hos Dansk Erhverv.

Alene tanken om at købe en bil på nettet kan lyde grænseoverskridende for mange. Ikke desto mindre har de første bilfabrikanter allerede åbnet webshops, og mange flere kommer sandsynligvis til at følge trop. Hos Bilhuset Bjarne Nielsen i Ringkøbing har man netop åbnet for onlinesalg af brugte biler, og her er de ikke i tvivl om, at det er fremtiden.

"Mange danskere har nok ikke skænket online bilkøb en tanke. For de fleste vil det være en stor og grænseoverskridende beslutning. Dog er der kommet et væsentlig større fokus på online bilkøb hos flere bilfabrikanter, som der har den helt rette ekspertise til at kunne guide folk igennem et online bilkøb," siger Kim Kruse, der er afdelingschef hos Bjarne Nielsen i Ringkøbing.

I Dansk Erhvervs afdeling Digital Handel vurderer chefkonsulent Henrik Theil, at nethandel af biler er kommet for at blive, selvom det stadig vil tage noget tid, inden danskerne overvinder deres forbehold ved at klikke sig til en ny bil.

"Når vi spørger danskerne om, hvad der er det mest usandsynlige, de vil købe på nettet, så er svaret en bil, men vi skal huske, at for ganske få år siden, var der heller ikke mange, der ville købe dagligvarer på nettet, og pludselig gik det alligevel stærkt," siger Henrik Theil og understreger:

"Flere producenter er allerede godt i gang med onlinesalget, og jeg tror, at vi kan se frem til, at det oftere bliver en mulighed, men man skal overbevise kunderne, og det er en proces, der tager tid."

Supplement til prøveturen
Hos Bjarne Nielsen i Ringkøbing regner man med, at det primært er de næsten nye biler, som bliver bestilt online, og at cirka fem til ti procent af bilkøbene af de næsten nye biler vil blive foretaget via den nye platform. Samtidig giver digitale muligheder som videofremvisning, der især har vundet frem under Covid-19, mulighed for at gennemgå bilen direkte med salgskonsulenten inden køb.

"De fleste, der køber nyere brugtbiler online, lader sig ikke skræmme af at handle på nettet. Kunden har alle de nødvendige informationer til rådighed og ved ofte godt, at de nyere brugtbiler praktisk talt er lige så gode som de fabriksnye," siger Kim Kruse.

For langt de fleste er et bilkøb noget, man sjældent foretager, og med undtagelse af boligen er det typisk den dyreste ting, man kommer til at købe. Hos Dansk Erhverv Digital Handel vurderer man derfor heller ikke, at bilkøb på nettet kommer til at erstatte det fysiske salg 100 procent, men at de nærmere vil fungere i tandem.

"Når man lægger rigtig mange penge og gør det sjældent, vil man gerne prøve at sidde i den og mærke, hvordan den føles. Derfor bliver bilsalg nok oftere en hybridløsning, hvor man for eksempel får en prøvetur hos forhandleren, men i højere grad vælger og bestiller sine tilvalg og specifikationer på nettet," siger Henrik Theil.

Kilde: Epicent.dk
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.