Carlsberg er kendt for mere end blot øl. Deres traditionsrige forskningslaboratorium har gennem årene bidraget til både bryggeriindustrien og den grundlæggende naturvidenskab. Under foredraget i Ringkøbing Biograf vil lederen af Carlsberg Laboratorium, Birgitte Skadhauge, og brygmester Erik Lund dele deres viden om forædling af byg og humle samt bæredygtig dyrkning.
Videnskabelige gennembrud og ølproduktionForedraget vil også dække Carlsbergs bidrag til videnskaben, herunder opdagelser som rendyrkning af gær og udviklingen af pH-skalaen. Du vil få indsigt i, hvordan nye typer gær kan bruges til at producere alkoholfrit øl uden at gå på kompromis med smagen.
Klimatilpasning og fortidens planterDerudover vil foredraget give et indblik i den nyeste teknologi inden for klimatolerante fødevarer. Lær om, hvordan fortidens planter tilpassede sig klimaændringer, baseret på fund af 2 millioner år gammelt DNA fra planter i Nordgrønland.
Smagsprøver og videnskabelig indsigtUnder foredraget vil deltagerne få serveret små smagsprøver på fem udvalgte øltyper, der gennemgås i løbet af aftenen. Dette arrangement er en del af serien "Offentlige foredrag i Naturvidenskab" arrangeret af Aarhus Universitet i samarbejde med Carlsbergfondet.
Praktisk information
Dato: Tirsdag 19. november 2024
Tid: Kl. 19:00
Sted: Ringkøbing Biograf, Nygade 30, 6950 Ringkøbing
Entré: 30 kr
Målgruppe: Alle
For mere information og pladsreservation, besøg her.
Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her